Error
  • La plantilla no està disponible per aquesta presentació. Si us plau, contacta amb l'administrador/a del lloc.

Arriba la segona part del retrobament puntual de Ja T’ho Diré

JA T'HO DIRÉwebArriba la segona part del retrobament puntual de Ja T’ho Diré. Després dels dos concerts a Salt, el grup menorquí afronta el mes de juliol amb el compromís de les tres últimes actuacions, al GREC de Barcelona, a la mallorquina localitat de Porreres i es tancarà a Ciutadella.

La força, encara, ben viva de Ja T’ho Diré

Arriba la segona part del retrobament puntual de Ja T’ho Diré. Després dels dos concerts a Salt, el grup menorquí afronta el mes de juliol amb el compromís de les tres últimes actuacions. Aquesta propera setmana la cita serà al GREC de Barcelona, el dimecres dia 3; i el proper dissabte dia 6 a la mallorquina localitat de Porreres. El retorn puntual es tancarà el dia 19 de juliol a Ciutadella. Per tant, des de les actuacions de Girona fins ara hi ha hagut un parèntesi d’un mes on els components han aprofitat per fer alguns assajos més i els preparatius de les properes cites.

Tanmateix, a Ciutadella, els Ja T’ho Diré han estat molt presents durant aquest temps i de forma especial durant les passades festes de Sant Joan, un fet que demostra la força i empenta que encara tenen entre la gent. Una de les ‘carotes’ que els cavallers van rompre als Jocs des Pla tenia la caricatura de Bep Joan Casasnovas amb una inscripció al•lusiva que deia: “Que tornin els Ja T’ho Diré”. Va ser tot un detall de l’autor d’aquestes obres, el pintor ciutadellenc Pepe Torrent Vivó, que volgué, així, reconèixer la nova aparició del grup de Ciutadella d’aquí poques setmanes. Una forma d’homenatge que van agrair milers i milers de persones.

cavallers

També cal destacar que durant els Jocs des Pla, en el que fou el tercer encert de l’ensortilla, entre el deliri de més de 10.000 persones, l’Agrupació Musical de Ciutadella que dirigeix Joan Mesquida va interpretar la música de la cançó “Així i tot va bé”, en el marc eqüestre on el cavaller al galop estès encertà amb l’asta l’anella. Una altra mostra de simpatia i suport de l’Agrupació Musical de cara al concert que s’ha de dur a terme dia 19 a Ciutadella. Una alegria compartida que durant aquests dies de la festa ciutadellenca el record i estima a Ja T’ho Diré ha estat ben palesa. A més, són molts els locals d’oci que durant aquestes dates es deixen sentir les cançons de la banda de Ciutadella, com a pròleg del que serà la cita de dia 19.

pla

 

20 anys del disc “Dos o tres”

Per altra banda, i just quan avui es tanca el mes de juny, cal recordar el 20 aniversari del disc “Dos o Tres”. Va ser el quart treball discogràfic (si s’inclouen l’enregistrament de les “Maquetes”) que el grup menorquí va posar al mercat el juny de 1993, si bé va ser el segon CD des que s’instalaren a Girona. Alhora, era el primer disc amb la nova discogràfica, Música Global.

Al principi, l’impacte del nou treball no tingué l’acollida esperada i va costar un temps perquè el públic reconegués el mèrit del nou repertori. Al disc “Dos o tres” el grup va incloure algunes antigues cançons dels seus primer anys a Menorca, com “Los santos son calvos”, “Joan Barrina” o també “Ho tens clar, Bruixa”, peces aquestes que els menorquins coneixien prou bé. Van músicar, també, la lletra del poeta de Fornells, Gumersind Riera, en la cançó “M’allunyaré”, una preciosa balada encara reconeguda a dia d’avui per moltíssima gent.

dos tres

 

Per altra banda, cal destacar d’aquest treball que el cantant Cris Juanico s’estrenà com a lletrista i compositor. Dues cançons d’aquest disc són seues: “No ho sé” i “Hi ha color”.

“Dos o Tres” va voler ser un recopilatori de cançons que havien cantant els Ja T’ho Diré des dels inicis, mesclat amb altres novetats, però tot plegat en la intenció de no perdre les constants vitals d’un ritme i una originalitat que els havien portat fins aquella fita important, que era haver-se consolidat dins el panorama musical de l’època, sense deixar de fer referències a una Menorca que sempre portaven a les seves lletres.